GO ZUID-AFRIKA

Map OptiesOnze accommodaties

Charme Exclusief Natuurparken Privaat Wildparken Mobiele Kampen
Strandverblijven Dorphuisjes Wijndomeinen Apartementen Riviercruise

Google Maps wordt geladen...

terug naar de lijst

Fundu Lagoon

18kamers/units
Zanzibar | Pemba Island | Pemba Island Zanzibari eigenaar/uitbater(s): Hannes Wolters
13.72 m | Lat:S 5° 17' 29" Long: E 39° 39' 31" check-in: 14:00 / check-out: 10:00
Reserveer
Fundu Lagoon is gelegen op het exotische Pemba Island, wat ten noorden van Zanzibar gelegen is. De lodge ligt werkelijk op een zeer afgelegen plek aan een parelwit strand aan de zuidwestelijke kant van het eiland en is alleen bereikbaar per boot. Er zijn 18 kamers, bestaande uit tenten onder canvas, welke onder typische makuti (rieten) daken op houten vloeren staan opgesteld, allemaal met uitzicht over de zee. De kamers zijn uitgerust met een groot tweepersoonsbed of twee eenpersoonsbedden, muskietennet, plafond-en staande ventilator, en indoor en outdoor zitje. Elke kamer heeft een eigen badkamer met warm water douche, toilet en wastafel. Twee van de achttien kamers zijn suites, met een eigen 'chill out' terras en zwembad, en vier zijn superior suites die ook een uitgebreide indoor en outdoor leefruimte en mezzanine platform hebben. De kamers zijn verbonden met de hoofdgebouwen door houten loopbruggen of paden door het inheems bos. Sommige kamers zijn gelegen langs het strand en de overige op de heuvel. Alle kamers hebben een prachtig uitzicht, vooral degenen op de heuvel. Er zijn 4 type kamers. Alle suites hebben een prive zwembad. De superior suites bieden meer ruimere accommodatie, inclusief twee prive terrassen en een super-sized zwembad. Er zijn ook 8 Hillside kamers (standaard bungalows). Deze kamers bevinden zich op de heuvel, en genieten heel wat privacy, evenals een panoramisch uitzicht op de Indische Oceaan. De terrassen werden uitgebreid met twee stoelen en twee ligbedden voor extra comfort. Er is een koelkast en een kluisje in de kamer. Er zijn ook vier strandbungalows, zodat de gasten kunnen direct vanuit hun bungalow op het strand kunnen wandelen. Elke bungalow heeft twee ligstoelen aan de voorkant, op het strand - evenals een kleine prive-terras. Er is een koelkast en een kluisje in de kamer. Er is ook een Beach Suite, eveneens direct aan het strand. Deze bungalow heeft een groot prive-terras met een verhoogd terras en een zwembad. Er is een koelkast en een kluisje in de kamer, evenals roomservice. Dan is er ook nog de Jungle Suite, net als de Beach suite maar iets terug van het strand, omringd door de mangroven en met veel privacy. Wie wat meer luxe en ruimte wil kan kiezen uit de vier Superior Suites. Deze uitgebreide suites (9m x 6m) zijn voorzien van een stijlvolle slaapkamer en een open lounge. Het ruime buiten dek is perfect voor een intiem diner en je hebt de mogelijkheid om wat af te koelen in het zwembad. Alle suites hebben een ommuurde badkamer met dubbele wastafel en douche. Er is een koelkast en een kluisje in de kamer, evenals roomservice.

Het hoofdgebouw van het hotel is gebouwd onder rieten dak en meteen valt de open ruimte op, die ook het zicht op de uitgestrekte Indische Oceaan biedt. Ontbijt, lunch en diner worden geserveerd in de grote eetzaal of op de steigerbar, bestaande uit een drie-gangen lunch en/of avondmaal. Zowel lokale als internationale gerechten worden met heel veel zorg en smaak bereidt. Sommige maaltijden worden geserveerd op het witte zandstrand. Er zijn in Fundu Lagoon drie bars, waarvan een bij de lange steiger die zich uitstrekt in de zee. Fundu Lagoon is een schitterende lodge waar eenieder zich als Robinson Crusoe voelt en dat op een onmetelijk mooi desolaat eiland, maar dan wel met het nodige comfort. Voor de ultieme ontspanning en het ontvluchten van stress kan je terecht in de Spa waar een verscheidenheid aan massages en schoonheidsbehandelingen beschikbaar zijn. De enige manier om Pemba Island te bereiken is met een klein vliegtuig of per boot. Er is een veerdienst, maar dit is niet altijd betrouwbaar. De enige luchthaven is Chake Chake, die zich in het centrum van het eiland bevindt en de belangrijkste haven gebruikt door de veerdienst is Mkoani in het zuidwesten. Na aankomst op de luchthaven is er een korte rit per voertuig naar Wesha Port, die ongeveer 20 minuten duurt. Een prive speedboot zal vervolgens de gasten overbrengen naar Fundu Lagoon. Die tocht duurt een kleine 25 minuten. Het hotel beschikt over een volledig uitgerust duikcentrum, 'Dive 7/10'. Uitstapjes zijn beschikbaar naar het nabijgelegen Misali Island, met een ongerept strand en een prachtige locatie om te snorkelen en/of duiken. Dhow zonsondergang cruises en kano's door de mangroves zijn eveneens beschikbaar.

Opmerking: Kinderen +12 welkom. 3e persoon op de kamer aan 50%. Gesloten tussen 5 april en 15 juni. Prijs van de overnachting is inclusief een selectie van huiswijnen, cocktails, bier, sterke drank, water, frisdrank, vruchtensap, thee en koffie, alsook alle maaltijden. Tevens inbegrepen is een mangroof kanosafari (onbegeleid) en een Dhow Sunset Cruise, alsook snorkelen aan het strand. Wasserijdienst is eveneens inbegrepen. Niet inbegrepen zijn gemotoriseerde watersporten en duiken.

Transfers: Vanuit Chake Chake Airport overland/speedboat transfer aan 45US$/per persoon/enkele trip.

Voorschot: Enkel een voorschot van 10% (niet terugvorderbaar) bevestigd een reservatie

* Euro prijs is indicatief en schommelt volgens de koersverhouding Rand/Euro per dag. Hoteliers behouden het recht hun prijzen aan te passen zonder voorafgaande kennisgeving. Ondanks alles in het werk is gesteld om de prijzen zo correct mogelijk weer te geven, is Go Zuid-Afrika niet aansprakelijk voor eventuele fouten of aanpassingen.

Reserveer

Maaltijden:

OntbijtLunchDiner

Faciliteiten:

Luchthaven transfersBar gelegenheid Open haardWasserijZwembadFaxCopy

In de kamers:

VentilatorWasserijRookverbodThee en koffieKluisjeHaardroger

In de badkamers:

Douche

In de omgeving:

StrandPlattelandBosgebiedTownship
map

Maatwerk is de specialiteit van Go Zuid-Afrika. Er komt heel wat bij kijken om een reis naar Zanzibar te organiseren en onze grondige kennis van zaken zal u zeker weten te waarderen. Niet te min laten we u de vrijheid om ook zelf aan de slag te gaan. Op basis van uw persoonlijke voorkeur en onze kennis kunnen we een mooie reis samenstellen, waarin uw accommodatie, eventuele activiteiten en autohuur door Go Zuid-Afrika geregeld worden, of u kan al eens een kijkje nemen in ons aanbod van selfdrive programma's. Neem gerust met ons contact op voor een vrijblijvende offerte.

contacteer ons

Afrika door de lens

onze fotogalerij

16781 foto's

kies voor de

GO Zuid-Afrika

digital reisgids

lees meer exclusief voor onze klanten

onze accommodatiesin Pemba Island (2)

Sinds 1 juli 2015 geldt er in Zanzibar een zogenaamde Infrastructur Tax. Deze kost 1 US$/per persoon/nacht en zal door de meeste hoteliers ter plekke worden verrekend met de klant.

tevreden klanten is top prioriteit !

lees wat ze zeggen